Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J34a66r13a 20R25a64n62k

15. 8. 2014 2:00

Palestinske deti by se nemusely divat na izraelske "cachajici se v bazenu".....kolik toho vubec o Izraeli vite????

Myslite, ze nejaka izraelska matka posle dite ven, kdyz z palastinskych tunelu a zbrani ukrytych ve skolach OSN denne letaji "rachejtle"?Bud jste nabozensky fanatik, nebo konvertitka k islamu, ale je jasne, ze o Izraeli nevite nicRvRvRv;-O

1 0
možnosti
Foto

Proč palestinští Arabovénezaložili na Západním břehu a v Pásmu Gazy v době, kdy jim v tom nicnebránilo, tedy v letech 1949-1967, vlastní stát. Izrael v té době a do současnostiz polopouště vybudoval prosperující stát, který ještě podporuje Araby v pásmuGazy tím, že je zaměstnává a dodává jim vodu, elektrický proud. Jim mimo tohoproudí miliardy z EU, z USA a některých Arabský zemí. Výsledek jeten, že pomoc, která jim proudí, slouží k nákupu zbraní, budování tunelů azbytek je rozkraden.

2 0
možnosti
Foto

Palestinští Arabové vlastní stát založili v r. 1948 s vlastní vládou, kterou však rozehnalo Jordánsko. Nicméně není známo, že by snad Izrael tuto vládu pozval na jim ovládané území, aby alespoň tam mohla vykonávat své funkce na území, které tehdy obsadila izraelská armáda. Naopak je známo, že izraelská armáda pomáhala vyhánět ty palestinské Araby do Gazy.

0 3
možnosti

Především je důležité si uvědomit, že o založení (přesněji obnovení) židovského státu usilovali samotní Židé – nejde jen o záležitost 20. století a nejde o pouhý samozvaný krok nějakých mocností. Už od počátku diaspory se Židé po celém světě zdraví pozdravem "Příští rok v Jeruzalémě". Židé za svou vlast vždycky uváděli Zemi Izraelskou, a to kontinuálně po celou historii. Oblast Palestiny (resp. Judeje) byla také vždy Židy kontinuálně osídlena. Nikdo tedy nemůže důkazně tvrdit, že Židé se rozhodli založit svůj stát "zničeho nic". 

Pogromy proti Židům se nedatují od roku 33. Jsou mnohem starší. Vyhubit je chtěl kdekdo – Asyřané, Babylóňané, Římané…  – jejich víra byla totiž neobyčejně silná a často se odmítali podřídit moci cizích vládců, kteří je nutili přijmout svá náboženství. Židé se svých principů nikdy nevzdali, a za to těžce platili, ale svou kulturou a vírou ovlivnili celý svět. Vždyť naše vlastní civilizace je zcela důvodně označována za židokřesťanskou civilizaci. Drtivá většina našich křestních jmen má židovský původ.

Právo na vodu palestinským Arabům nikdo nebere. Vždyť zásobování Gazy vodou zajišťuje právě Izrael – on vybudoval v celé oblasti velkokapacitní vodovody. A hlavně – Izrael investuje do vodního hospodářství obrovské prostředky – patrně nejvíce ze všech zemí světa. Jejich technologie na odsolování mořské vody a recyklaci použité vody patří k nejlepším na světě.

Vznik Izraele není a nebyl problémem. Problémem je reakce lidí, kteří jsou, byli a budou proti Židům obecně – prostě jen proto, že jsou to Židé. Vždyť se to píše i v Bibli. Boží národ byl, je a bude pronásledován, protože zničení Izraelitů by znamenalo Boží prohru. Slovo "Izrael" znamená "Bůh bojuje" (resp. "Bůh zachraňuje"). Když mezi nás Bůh přišel, nenapadlo nás nic lepšího, než ho zbičovat, poplivat a pověsit na dřevo jako sprostého zločince. Když takhle lidé dokáží nakládat s osobou, která uzdravuje nemocné, křísí mrtvé a sytí zástupy, diví se ještě někdo, co se děje Židům?

4 0
možnosti

Děkuji Vám za reakci. Určutě je si z ní, co vzít, ale...

L.P.33 (léta páně) právě proto, že toho Boha, jak píšete, prodal Žid

Investice do vodovodů? Proč ne, když máte obsazený zdroj, proč nevrátí Golanské výšiny?

A že mají palestinci stejný přístup k vodě? To je lež, mezinárodní organizace za toto Izrael kritizují. Třikrát více vody pro Izraelce je statistika Amnesty International.

1 3
možnosti
Foto

Jenom musím upozornit, že v r. 1947 nelze hovořit o Palestině jako o arabském území.  ( Arabové ho na svém území). Šlo o území britského mandátu, který Británie převzala od Turecka a předala OSN.

OSN si s tím územím mohlo dělat, co uznala za vhodné, např. předat ho Turecku zpět.

1 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí