Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Především je důležité si uvědomit, že o založení (přesněji obnovení) židovského státu usilovali samotní Židé – nejde jen o záležitost 20. století a nejde o pouhý samozvaný krok nějakých mocností. Už od počátku diaspory se Židé po celém světě zdraví pozdravem "Příští rok v Jeruzalémě". Židé za svou vlast vždycky uváděli Zemi Izraelskou, a to kontinuálně po celou historii. Oblast Palestiny (resp. Judeje) byla také vždy Židy kontinuálně osídlena. Nikdo tedy nemůže důkazně tvrdit, že Židé se rozhodli založit svůj stát "zničeho nic". 

Pogromy proti Židům se nedatují od roku 33. Jsou mnohem starší. Vyhubit je chtěl kdekdo – Asyřané, Babylóňané, Římané…  – jejich víra byla totiž neobyčejně silná a často se odmítali podřídit moci cizích vládců, kteří je nutili přijmout svá náboženství. Židé se svých principů nikdy nevzdali, a za to těžce platili, ale svou kulturou a vírou ovlivnili celý svět. Vždyť naše vlastní civilizace je zcela důvodně označována za židokřesťanskou civilizaci. Drtivá většina našich křestních jmen má židovský původ.

Právo na vodu palestinským Arabům nikdo nebere. Vždyť zásobování Gazy vodou zajišťuje právě Izrael – on vybudoval v celé oblasti velkokapacitní vodovody. A hlavně – Izrael investuje do vodního hospodářství obrovské prostředky – patrně nejvíce ze všech zemí světa. Jejich technologie na odsolování mořské vody a recyklaci použité vody patří k nejlepším na světě.

Vznik Izraele není a nebyl problémem. Problémem je reakce lidí, kteří jsou, byli a budou proti Židům obecně – prostě jen proto, že jsou to Židé. Vždyť se to píše i v Bibli. Boží národ byl, je a bude pronásledován, protože zničení Izraelitů by znamenalo Boží prohru. Slovo "Izrael" znamená "Bůh bojuje" (resp. "Bůh zachraňuje"). Když mezi nás Bůh přišel, nenapadlo nás nic lepšího, než ho zbičovat, poplivat a pověsit na dřevo jako sprostého zločince. Když takhle lidé dokáží nakládat s osobou, která uzdravuje nemocné, křísí mrtvé a sytí zástupy, diví se ještě někdo, co se děje Židům?

4 0
možnosti
VF

Děkuji Vám za reakci. Určutě je si z ní, co vzít, ale...

L.P.33 (léta páně) právě proto, že toho Boha, jak píšete, prodal Žid

Investice do vodovodů? Proč ne, když máte obsazený zdroj, proč nevrátí Golanské výšiny?

A že mají palestinci stejný přístup k vodě? To je lež, mezinárodní organizace za toto Izrael kritizují. Třikrát více vody pro Izraelce je statistika Amnesty International.

1 3
možnosti
Foto

Lžete jak když tiskne paní Filipová. Izrael dodává vodu na území Palestiny zadarmo a od Palestinců nevidí ani halíř. Stejně tak jim dodává elektrický proud. Žádná organizace za nedodávání vody Palestině Izrael nekritizuje. Komu má Izrael vrátit Golany. Má je vrátit Syrii, které byly přiděleny aby opět začala z Golanských výšin Izrael ostřelovat. V současné době jsou Golany inetgrální součástí státu Izrael.

2 0
možnosti
VF

Tak to teda asi lže zpráva úřadu OSN, stačí se podívat trochu na internet, vážený pane Kindle.

0 2
možnosti
Foto

Tak dejte zprávu, kde jste to vzala .

1 0
možnosti
JR

J84a51r17a 43R88a75n94k

15. 8. 2014 2:08

Nikdo bohuzel Palestince nechce, manzelka jordanskeho krale je palestinskeho puvodu.... tam je nikdo nechce, kdo by chtel bandu teroristu, jejichz matky dostanou penize, kdyz se syn spolu s nevinnymi, treba turisty z Evropy vyhodi do povetri;-O

0 0
možnosti
Foto

Nechápu tedy, proč Izrael dodává na území Palestiny vodu a elektřinu zdarma?

Možná lze pochopit, proč Izrael okupuje Golany, ale nelze pochopit, proč okupuje Jeruzalém.

0 1
možnosti
JS

Paní Filipová, ze skutečnosti, že Ježíše prodal Žid, neplyne nic obecného – nelze z toho odvozovat, že Židé jsou horším národem, než jiné národy. Vždyť přece sám Ježíš byl Žid.

Co se týče vody, nejde jen o "investice do vodovodů". Izrael mohutně investuje do získávání vody i z jiných než povrchových nebo podzemních zdrojů (odsolování mořské vody). Obyvatelům Gazy nikdo nebrání, aby uzavřeli přátelství s Izraelem a využívali všech výhod tohoto bohatého státu.

V roce 2005 Izraelci vyklidili všechny své osady v pásmu Gazy (Guš Katif). Tyto staré izraelské osady byly známy nejmodernějším zemědělstvím na světě. Oblast vydělávala každý rok 200 milionů dolarů ročně! Celková aktiva Guš Katif (200 firem) představovala 23 miliard dolarů. Oblast Guš Katif se podílela na zemědělském exportu Izraele celými 15 procenty. Toho všeho se Izraelci vzdali a navíc přijali nabídku Nadace pro ekonomickou spolupráci Evropské unie, aby oblast byla předána palestinským Arabům, kteří měli na tomto území hospodařit. Izraelci tedy demontovali pouze soukromé obytné domy a část odvozitelné technologie. Všechny hospodářské a průmyslové budovy, knihovny, komunitní centra, školy a synagogy zůstaly nedotčeny. V ten samý den, kdy Izraelci oblast opustili, do něj vtrhli se souhlasem představitelů Palestinské autonomie i palestinské policie tisíce palestinských Arabů, kteří okamžitě zničili 800 (!) skleníků. Během několika dnů byla oblast zcela vyrabována, synagogy vypáleny a všechno zničeno. Na udržení provozu v mezidobí při předání území palestinským Arabům navíc Evropská unie věnova 14 milionů dolarů. Naprosto zbytečně. Doslova vyhozené peníze.

Co se týče Golanských výšin – kdyby Izrael vrátil Golanské výšiny, tak je to jako kdyby řekl: Nepřátelé pojďte dál, z Golan bude mít vaše dělostřelectvo Izrael jako na dlani. Nevíte, že v roce 1973 Izrael čelil při Jomkipurské válce na syrské frontě osminásobné tankové přesile?

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí