Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z vašeho článku mám pocit, že hledáte vinu všude okolo, jen ne u sebe. Zajímá Vás, jak je to v registrovaném manželství, ale není to nakonec jedno? Pomůže Vám nějak významně, pokud se dozvíte, že to je / není stejné? Najděte lidi, kteří byli ve Vaší situaci a dokázali se z ní dostat a poraďte se s nimi. Přečtěte se např. knihu Nejbohatší muž v Babylóně, možná v ní najdete inspiraci. Přeji Vám, ať se Vaše situace zlepší.

0 0
možnosti

Nový občanský zákoník uplatnil zájmy věřitelů (což je v naprosté většině případů stát) před zájmy dlužníků( co jsou v naprosté většině prostí občané). Jedním vrzem šoupnul do stejného pytle bohaté podnikatele, kteří ulívají majetky fiktivním převodem na příbuzné a rozvedené partnery různých gamblerů a neúspěšných malých podnikatelů, kteří - i kdyby chtěli - nemají co ulít. Rozdíl je v tom, že ti velcí o své peníze stejně nepřijdou, neboť mají za zády armádu šikovných advokátů a poradců. Ti  ostatní ( a bohužel jsou to většinou ženy), co nemají ani na jednoho právníka, natož na to zdrhnout před exekutory do zahraničí - jak tu také někdo navrhoval - platí jako mourovatí ač nemají z čeho a sami nikomu nic nedluží. To podle mě není spravedlnost, ale bezpráví.;-€

0 0
možnosti

K tomu novému manželství-myslím si, že by to šlo obejít předmanželskou smlouvou, která jasně definuje co je čí majetek. Respektive vaše jsou dluhy a na majetek manžela exekutor nesmí. Cokoli v domácnosti by kupoval manžel a exekutor by to nesměl vzít....

Každopádně byste měla jít do osobního bankrotu.

http://www.penize.cz/80300-desatero-osobniho-bankrotu-aneb-jak-se-zbavit-dluhu

Jinak- nikdo vám nebrání utéct do zahraničí a placení dluhů se vyhnout. Není snadné začínat od nuly sama a v cizím prostředí, ale možné to je. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody (tohle jsem někde četl a fakt to na život sedí).

0 0
možnosti

A ještě něco. Píšete, že ze svého okolí máte "100procentní postřeh", že pracující už nemají na běžný život, nemluvě o dovolených a tak. Bohužel (či spíše naštěstí) to vypadá, že vaše okolí není zrovna reprezentativním obrázkem ČR. Protože realita je taková, že lidi cestují v neuvěřitelných kvantech a na čím dál exotičtější místa.

0 0
možnosti

1. To s přechodem dluhů na manžela či manželku se bohužel ukázalo jako nutnost, protože zhusta docházelo k tomu, že někdejší úspěšný podnikatel přepsal všechen majetek na manželku a když se dostal do dluhů, ejhle, neměl nic. V českých podmínkách bohužel musíte proti vychytralcům bojovat tvrdě. 2. Myslím, že výhledy tohoto státu jsou středně dobré (nikdy to nebude jako civilizovaný Západ, ale na druhou stranu to není Východ ani třetí svět), tak prosím neposuzujte perspektivy své země čistě vaší černou optikou. Je velký český problém, že strašně dramatizujeme a přehráváme to remcání nad svou zemí, i když většinou se jedná jen o naši osobní blbost.

0 0
možnosti

Děkuji všem za diskuzi a hlasování. Ale nikdo zatím nereagoval na to registrované partnerství. Platí i pro ně přechody to, co pro manželství? Já to nevím. A pokud ne, proč? Že by 4 % menšina měla tak silné lobisty?

0 0
možnosti

Ne, je to naopak. Menšina nemá tak silné lobbisty, naopak registrované partnerství je jako svazek obecně slabší. Např. jim automaticky nevzniká ani společný pronájem bytu, nevzniká jim společné jmění atd. atd.

0 0
možnosti

Výsledek "kapitalistického" povýšení peněz nade vše!8-o

0 0
možnosti

To je jenom 'nadstandartni' vysledek te  svobody, demokracie a pravdolasky ...

2 0
možnosti

Ano, se spoustou dalších výsledků, jako např. že se nestřílí lidé na hranici, že moje děti můžou studovat kdekoli ve světě podle svých a mých schopností a ne podle toho, jaký posudek napíše baba z uličního výboru, že se většině lidí žije mnohem lépe než za komančů... Nikdy bych neměnil. A kdyby tady ti staří zločinci chtěli náhodou zase posílit, stoprocentně půjdeme o dům dál a s námi obrovská masa mladých a rozumných. Nevím, jak byste to tady pak vedli.

2 0
možnosti

I38v49o 41Ž51á19č62e73k

30. 4. 2014 1:12

Na Vaši anketní otázku jsem neodpověděl, protože odpověď nelze zjednodušit na ano-ne. Moje úplná odpověď zní: ano, ale dotyčná by mi za to musela stát. Jediný cit, který ve mně budí Váš článek, je soucit, a to samozřejmě nestačí.

1 0
možnosti

Zkuste třeba tohle: http://www.pomocvnouziops.cz/www/script/main.php?ac=stranka&id=99&menu=99

Máte právo být naštvaná. Držím Vám palce. Snad se Vám časem podaří vyhrabat se z nejhoršího a svět bude pro Vás zase místo, na kterém se dá slušně žít.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí