Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Koreluje? Vy šlechtíte korely? ;-D

0 0
možnosti
ZJ

A nelze něco podobného řešit předmanželskou smlouvou?

Ptám se jen v teoretické rovině, protože se mi nechce platit za "dobrý den" a "mohu se zeptat?" u právníka 500 Kč. A možná to je ten problém u nás. Nemožnost právní rady za snesitelnou cenu. To co třeba u soudu dostanete zdarma je spíše jen kamarád na telefonu.

Skuteční mizerové a dlužníci se někde chechtají a jejich dluhy padají na druhé a jsou i dědičné jak prvotní hřích.

0 0
možnosti
KT

Podle nového zákoníku to nelze, předmanželská smlouva nikoho neochrání.

2 0
možnosti
KL

ono se rika v dobrem i zlem. predpokladam, ze to dobre jste si za pujcene penize uzili oba a ted chcete nechat splaceni jen na (ex)manzela?

1 3
možnosti
JS

J82a59n 12S28e74m19i86k

29. 4. 2014 17:27

Nebylo to tak vzdycky?

Vzdyt prece po skonceni manzelstvi se automaticky delil majetek nabyty v dobe manzelstvi napul, tak asi I dluhy, nebo ty dluhy tam drive nebyly?

1 3
možnosti
LE

Jenže dnes se dluhy napůl nedělí. Dlužník nedělá a nic nemá, tak se vrhneme na jeho bývalého partnera, který pracuje, aby uživil děti a zaplatil nájem. Co na tom, že žije o výplaty k výplatě, protože samozřejmě nemá ani alimenty. Hlavně že má pracovní smlouvu a každý měsíc výplatu, kterou mu můžeme očesat až na prosté "životní minimum", které není k žití.

0 0
možnosti
JB

Insolvenční řízení. Od toho tento institut je.

0 0
možnosti
FK

Cizi termity by mel pouzivat jen suteren. Cesky : nepouzivejte slova, kterym nerozumite, treba slovo "korelovat", pak nebudete za blbku.

3 4
možnosti
JR

Je zde nekolik nepresnosti. 1. lze uzavrit predmanzelskou smlouvu a tudiz exekutor na majetek pripadneho manzela nedosahne (§708).  2. prumerna mzda je 24k a median je cca 22k, tudiz velmi mnoho lidi se pohybuje na hranici prumerne mzdy. 3.dedictvi lze odmitnout, tudiz opet exekuce na nic nedosahne, resp.muze i dedictvi prijmout a plati dluh jen do vyse dedictvi. Btw. ja mam ye sveho okoli uplne jiny postreh.

0 2
možnosti
MT

Pulka toho uz podle noveho zakoniku neni pravda.

0 0
možnosti
Foto

Paní Věro ;-), je to velice pravdivý a humánní blog z hlediska vaší osobní zkušenosti, pintlicháči co zkoumají vaše jazykolamy...no bóže. Posílám vám budhistickou karmu a karmu na článek. nenechte prosím své negativní pocity, aby vás ovládaly, určitě najdete pomoc u organizací k tomu určené. Městské sověty a statistiky co se týče financí lžou, ale také pochopte že jde o lidi z masa a krve jako vy, ČEŠI! JSEM RÁD ŽE PATŘÍTE K MENŠINĚ LIDÍ Z NICH CO NEKRADOU A NELŽOU.[>-]EU

1 4
možnosti
Foto

Hlavu vzhůru, život je dlouhý, a nic se nejí tak horké, jako se to uvaří

1 0
možnosti
Foto

Tohle je také výživné: „oblebit exekutor“. Slovo lebit neexistuje.

0 0
možnosti
MT

Ale existuje. Normalni clovek 'oblepuje' ale exekutor 'oblebuje'. Neco jako krade i to, co nepatri dluznikovi.

0 0
možnosti