Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J25a22n 94Š79i62m23á77k

17. 4. 2014 21:52

Dobrý večer, jenom pro přesnost... banka žádné technické účty nezřizuje. Prostě má jeden svůj účet přes který se mohou realizovat tzv problematické platby (zejména hotovostní vklady) Umožnuje to bankám obcházet zablokované účty exekucemi. Exekutoři ve své idiocií totiž často blokují i účty určené ke splácení úvěrů a tím defacto dlužníkum vyrábějí další dluhy. Banka pak v mnoha případech v podstatě ani nemá možnost jak od klienta přijmout peníze. Takže ten technický účet nepatří Vám a ani ho nikdo pro Vás nezřizuje.

0 0
možnosti
MN

netuším, proč by mělo být problémem blokovat i úvěrové účty (např. pro splácení hypotéky). Blokuje se totiž max. disponibilita s daným účtem (tj. že nikdo z účtu nesmí vybírat či převádět prostředky), na blokovaný účet však stále lze vkládat peníze

vám to možná přijde "hrozně nespravedlivé", že dlužník neplatí exekutorovi, ale na splátku hypotéky pokaždé sežena 10.000 Kč, které v hotovosti vloží na tento speciální úvěrový účet - a chudáček o ně přijde, protože je sebere exekutor. Ale tak je to správné! Nevím, proč by banka měla mít přednostní věřitelské právo - není jediná, komu dlužník dluží a postup dle zákona je jasný, že nesmí docházet k upřednostnování věřitelů. Ono ostatně těmi hypotékami to většinou je z valné části způsobeno, že pak lidé (i když nemají peníze, práci atd.) tak pokaždé se snaží v první chvíli zaplatit hypotéku - a až poté přemýšlí, zdali by neměli splácet také další půjčky a úvěry. KDYBY hypotéku neměli, tak by měli možnost se přestěhovat (klidně do horšího, když nemají peníze, to je jejich problém) nebo ad absurdum jít bydlet k rodičům, pod most, to je naprosto jedno, ale ať lidé nevyrábí z těchto lidí "chudinky, kteří si museli vzít hypotéku, protože nájem byl přeci nevýhodný a někdy i dražší!" - to je jejich rozhodnutí a já jako věřitel (v mnoha případech) zkrátka odmítám, aby splácení jejich hypotéky mělo přednost před hrazením dluhu ostatních věřitelů. ;-O

0 0
možnosti
Foto

Nějak jsem to nepochopil. Nepsala jste o tom, zda splácíte své dluhy. Pokud ne, proč se divíte, že je na vás uvalena exekuce?

2 1
možnosti
MJ

Hezký večer.

Zajděte si na sociální odbor Vašeho města. Při sociálním odboru je oddělení sociálních služeb. Tam budou jistě úřednice, přes dluhovou problematiku. Nikde jsem se na těchto službách nepotkal s neochotou. Jako "vedlejšák" provozuji pomoc sociálně slabším. Jistě Vám poradí. Jsem dosti překvapen Vaším "technickým" účtem. na čí "radu" jste k tomu přistoupila? Proč jste nevyhledala znalé?

1 0
možnosti

Banky účtují poplatky (dost nehorázné, okolo 200 až 300 Kč/měsíc navíc k běžným poplatkům) za vedení účtu v exekuci. Zřejmě to provádí tak, že zřídí ten technický účet (takový účet třeba zřizují k hypotéce - za něj se platí těch 150 Kč a podobně) a přes něj přesunují platby, na něž je uvalena exekuce. Zřízení tohoto účtu se děje pochopitelně bez souhlasu klienta (respektive souhlas je dán, že někdy kdysi odsouhlasil nějaké x-stránkové všeobecné podmínky a sazebník poplatků, kde to všechno je). Samozřejmě, že není-li z čeho strhnout tento poplatek (což na účtu, který podléhá exekuci, je možné velmi snadno), stává se i tento poplatek předmětem exekučního řízení. Že to je hyenismus, je nabíledni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí