Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Cikáni si vždycky nějaký ty dávky vyřvou, jenom bílej žadatel 40+ má zkrátka smůlu. Stačí že bydlí u přímýho příbuznýho, kterej pobírá důchod kolem 11 tis. - a žadatel nemá nárok ani na životní minimum, protože onen důchodce je "společně posuzovaná osoba" a tudíž bílej bez práce nedostane ani halíř. To je realita.

Další realita je, že státu to přeplácení cikánů asi vyhovuje, protože sice jim to jednou stranou naservírujou, ale oni to hned zpětně utratěj za to nejvíc zdaněný zboží (chlast a kuřivo) a zbytek nahážou do automatů, takže se penízky pěkně vracej zpátky státu. Dobrej byznys, že?

Nebo jinej byznys, taky z reálu: nezaměstnatelný cikánce s nezaměstnatelným synem sociálka platí nejen nájem, ale i zálohy na vodu, teplo a energie, no a ty zálohy jsou nějakým zázrakem "uměle" pořádně vysoký. Když je vyúčtování, jsou tam tučný přeplatky (víc jak 15 tis.) a kdopak je vždycky v několika letech dostal do ruky? Ano, ona cikánka. Až letos jí to nevyšlo, sociálka zjistila výši přeplatků a nevyplatila jí tudíž dávky - jak se baba čertila...

2 0
možnosti
Foto

Opravdu divný článek. Ale popravdě tady články o Cikánech zmizely hlavně proto, že z redakce odešel (nebo byl odejden) pan Banga, který se sám choval velmi nekorektně a provokoval autory k jejich psaní.

Jinak problém setrvává, jen se to teď tak neprobírá.

2 0
možnosti
ZD

musím s Vámi souhlasit pane Závadský...přeji Vám hezké pondělí...ZD...;-);-);-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud se někdo domnívá, že není větší "pohoda, klídek, tabáček" než život za sociální dávky, může vlastní živobytí přenechat jiným a odebrat se na pracák. Nejspíš brzy zjistí, že na žádnou podporu nemá nárok, neboť žije ve společné domácnosti s někým, kdo na tom není hůř. Když však prodají střechu nad hlavou a nějaké další tretky (zděděné po předcích nebo nasyslené za komunistů), mohou žít pod místním viaduktem z utržených peněz. Až jim dojdou, budou se mít jako Romové.

1 2
možnosti
Foto

Nejnižší nezaměstnanost byla v době, kdy státy neznalysociální podpory. To  z důvodu, že pokud někdo přišel o práci, tak mupomohla rodina a on se snažil vzít jakoukoliv práci, jen aby nebyl rodině nakrku. Tedy lidé se v té době spoléhali sami na sebe a na sebe

6 0
možnosti
Foto

R76o36m96a36n 13K83o36z15e57l

29. 9. 2014 17:59

Tohle přece funguje i dnes - pravda, dočasná podpora v nezaměstnanosti závisí jen na tom, kolik člověk vydělával předtím a na ničem jiném, ale po vypršení podpory v nezaměstnanosti se sleduje, s kým člověk bydlí a zda je schopná ho rodina uživit, stejně tak třeba u absolventů se automaticky bere, že je mají živit rodiče, dokud si nenajdou práci.

0 0
možnosti
Foto

Cenu potravin  stanovuje neviditelná ruka trhu. Potravina stojí tolik, za kolik je ji občan ochoten  koupit a výrobce ještě na ni vydělá. Pokud její cena bude tak vysoká, že ji nebude zákazník kupovat, prodělá na tom kalhoty ten, kdo ji vyrábí.

4 0
možnosti
VF

To máte pravdu, ale chleba, brambory a mléko, musíte kupovat stále, takže zdražováním se zužuje možnost výběru, ne co chci, ale co musím, proto se domnívám, že místo toho, aby rodiny, kde běžně oba dospělí makají,ekonomicky rostly, stále jen utrácí za jídlo, jehož cena roste a roste

0 2
možnosti
JK

...vážená důchodců se nezbavujte,protože mám dojem,že to opět zachrání když Británie nezaplatí tu nádhernou sumu kterou chceme po ní..nevím proč? a p.Marxová by se měla zamyslet nad výroky ohledně této platby...pořád ale čekám na ten radikální řez ohledně ubytoven!!!!!!

1 0
možnosti
Foto

K53a23r89e14l 80M37á42d97l95e

29. 9. 2014 12:38

Ježiš, to je slátanina. Kdo vedle nich bydlí, tomu stále vadí hluk, bordel a násilnosti. A ten státní úředník sice spravedlivě podle tabulek vypočítá stejné dávky pro bílého i snědého, ale co mimořádné dávky na novou pračku, lednici... Kdo si je dokáže vyřvat?

13 0
možnosti
VF

Ano, ale vyřvou si to opět jen v rámci zákona, který schválili poslanci - ti, které jsme si zvolili, takže je to chyba Romů? Že si něco vyřvou podle zákona? Je to tedy spíše chyba systému, nemyslíte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí