Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte proč nevidíte v domově důchodců starého Roma? Protože většina z nich se pro svůj životní styl stáří nedožije, a když ano, je třeba si je podržet doma, aby důchod nechodil nějakému ústavu, ale mohl putovat do automatů a na poveselení...

5 0
možnosti

Pane Kroupa, přesně tak. Tady je článek z

15. května 2012 ● 11:36

Neuvěřitelných 92 tisíc korun měsíčně pobírala na sociálních dávkách romská rodina z Dubí. když to starosta Dubí Petr Pípal (53, ODS) zveřejnil, dostal vynadáno přímo od ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. V uvedeném případě šlo o dvě sloučené rodiny. Mladí a staří si do Dubí přivezli čtyři nemohoucí příbuzné ze Slovenska a na ně brali opatrovnický příspěvek. Ten činil 12 tisíc na jednoho. K tomu přibyly další dávky, například na bydlení či dopravu. „Když se to sečetlo, tak to dalo těch 92 tisíc měsíčně,“ řekl starosta Pípal.

0 0
možnosti

"A byli jste někdy v domově důchodců? Já tam romského seniora neviděla" - Když bude matka rodiny celý život doma s dětmi a někdy i otec, pak se bude důchod, nebo soc. dávky starého člověka hodit a přece ho nedám do domova důchodců a nic na něj nebral.

4 0
možnosti
PN

Romové nejsou rasa nýbrž etnikum - takže nejsme rasisté nýbrž etnicisté a to je lepší ;-D

Teď vážně. Většina lidí - myslím tím České původní etnické obyvatelstvo - se nemůže válet na dávkách z jednoho jednoduchého důvodu. Dávky se přiznávají pouze nemajetným. Lidé - to původní etničtí Češi - se po generace snaží zajistit si nějaký majetek. Takže pokud bydlíte třeba v Praze a máte byt po babičce v osobním vlastnictví a v Krkonoších chalupu po tetě, tak s žádnými dávkami nepočítejte. To vám úředník vysvětlí, že nejdříve máte prodat chalupu a žít s výnosů, potom prodat byt a odstěhovat se do podnájmu a teprve až budete zcela nemajetný, tak si můžete přijít pro dávky. No a byt a chalupa je tolik peněz, že to by normální český člověk se standardními výdaji měl peníze do smrti. Dávky mají smysl pouze pro toho, kdo se psychologicky vůbec nestará o to, co bude zítra, všechno propije a prohrá v automatech - a to jsou typicky ti cikáni. Normální člověk by na to nervy neměl a tudíž na dávky nedosáhne nikdy. Pouze je musí financovat čemuž se oficielně říká "pojištění" a "solidarita".

2 0
možnosti
Foto

jsme příliš sociální společnost. A někteří dovedli do dokonalosti přežívání na štědrých dávkách.

0 0
možnosti
JT

Nevim, jestli omezeni socialnich davek pomuze. Nebudou se mnozit min, nebudou lepe pracovat. Spis budou vic krast a zacnou rabovat. My jse davkami uplacime, aby nas nechali. To je spatne.

1 0
možnosti
JT

A vite, jak ve stredoveku resili romskou otazku ? Kdyz nekam prijeli, dostali den na to, aby zase odjeli. Pak je mohl kdokoliv zabit. Nejlepsi by bylo zcivilisovat je, ale to pujde tezko. Maji to v genech. I to romske dite, ktere temer od narozeni zije v neromske rodine s idealnim zazemim malokdy dospeje v normalniho cloveka. To, co do nej nacepujete vychovou do 18 let s velkou pravdepodobnosti pak prebijou geny. Takze krome neprijatelne genocidy je tu jen podpora smisenych manzelstvi, coz asi taky nebude uplne funkcni.

0 0
možnosti
PA

Ta otázka je postavená hodně hloupě. S romy u nás má osobní zkušenost většina populace. S muslimy nikoliv, jen povrchní informace z médií a to většinou lživé, minimálně nedostatečné. A Vy jste o nich nic nenapsala. Třeba minimálně to základní, že 99% z nich nekrade. Jestli jsem se náhodou dotkl toho jednoho procenta, omlouvám se.

0 0
možnosti
VF

Máte pravdu, o muslimské kultuře toho víme málo, to málo mi ovšem stačí. Stačí se podívat, jak dopadla Francie. Naše populace stárne - vymírá, to nelze popřít, za sto let budou Češi se svoji kulturou skutečná kapka v moři. Ale jestli jsou lidem bližší mešity, islám, ženy se zahalí do šátků....proč ne, mně je tedy bližší křesťanský Rom, i když dnes krade, nemaká, ale s tím se dá pracovat, se sebevražednými atentátníky asi mnohem hůře. A že muslimvé nekradou? Stačí opět výlet do Francie.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí