Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma!!! Hezky napsané,a podle skutečnosti!!!;-D

0 0
možnosti
Foto

Hezky napsane R^ ... ale ja bych to nevidela tak cerne ;-)

0 0
možnosti

Poslední věta značně postrádá smysl v moment, kdy si uvědomíme, že Polsko, Maďarsko i Rumunsko (!) jsou v ekonomických ukazatelích jako HDP/hlavu, parita kupní síly, průměrná mzda daleko za námi.

Možná se stala chyba u Vás.:-)

1 0
možnosti

A jel jste teď někdy po maďarské dálnici? Kupoval si dálniční známku? Ekonomické ukazatele? Tak ty jsou k smíchu.

1 2
možnosti
Foto

No moc pěkný a takový pravdivý. Moc jsme si všichni tu jízdu v novém autobusu idealizovali, ale to nebyla naše vina, takto nám byl v té době západ předkládán. My jsme však při té jízdě zabloudili a zajeli jsme do jiného kapitalismu, jsme na jeho počátku, kdy na startovní čáře měli lepší start ti co fixlovali a vyběhli dříve, ti co bili pod pás a ti co se  v tomto prostředí plném chyb dobře orientovali.

Tak nám zůstal ten podvozek, držíme se ho zuby nehty a věříme v ten zázrak, že někdo ty odcizené díly vrátí zpátky a stát nám dolije do nádrže benzin, pokud dokáže ty desátky od těch šikulů někdy vybrat.;-)

1 0
možnosti

Každý režim má své klady a zápory. jde o to, co převažuje. Mnohé se za čtvrt století zlepšilo, a naopak. Jen v mém okolí, téměř každý má nějaké auto, a téměř každý dům se rozšiřuje o patro výš, zatepluje, montuje lepší okna...Životní úroven běžných lidí se však pomalu, ale jistě zhoršuje. Ekonomové znají důvod.

1 0
možnosti
Foto

Vážená paní Filipová,

bohužel Vás musím jen politovat, nastoupila jste asi hned na začátku do špatného autobusu. Protože ten můj (a to jsem ročník ´57) byl rychlý a správně orientovaný a projel skoro celý svět, aby se zase vrátil domů, do země, která za těch 25 let udělala ohromný pozitivní pokrok. Pokud máte alespoň zbytky paměti, musíte to připustit. Vždyť zatímco my jsme mohli dojet tak akorát do toho Burgasu, naše děti mohou projet celý svět a připravit se na svoji budoucnost s velkým rozhledem a tím velkou šancí na úspěch. Tomu věřím, sám jsem se tím řídil a jsem velmi spokojen s tím, jak žiji teď, zejména proto, že si pamatuji velmi dobře i stav před (Vaším nešťastným) nasednutím do špatného autobusu.

6 2
možnosti
Foto

Ano, když se rozhlédneme kolem sebe, pozitivní pokrok je vidět ve městech i vesnicích, můžeme všude do světa, děti mohou studovat kde chtějí, ale to je tak všechno. Vám nevadí ty velké sociální rozdíly? Zlaté padáky?  Na průměrný plat vypočítaný různými agenturami málokdo dosáhne. Nefunguje zdravotnictví, lázně, zemědělství, protože na kvalitní půdě vyrostly průmyslové haly kolem každého velkého města (což je mimochodem úhledné), ale jsou to jen sklady, nic se tam neprodukuje.

Já souhlasím s pisatelkou blogu, napsala to hezky.

2 2
možnosti

dobrý, alespoň pro mne

1 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí