Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No, objevila jste Ameriku.  DPH je již z její definice daní koncového uživatele. Postupné platby jsou zde ze dvou důvodů: 1/ Lépe se kontrolují, než konečná daň z obratu (která má i jinou konstrukci)   2/  Nečeká se až na konečný prodej, všechny mezičlánky zaplatí zálohově. Je zde tedy výhoda času.

  Jinak se nad DPH rozčilujete zcela zbytečně.  K a ž d o u   d a ň   zaplatí spotřebitel. Opakuji: k a ž d o u !  Daň z příjmu stejně, jako DPH, daň ze zisku (příjmu korporací) stejně jako daň z elektřiny, daň dědickou stejně, jako daně spotřební. Neexistuje nikdo jiný, kdo by poslal peníze plátcům daně, než spotřebitel a zase jen spotřebitel.   To jen prolhaní politici některé (prostší) voliče oblbují tvrzením, že daň z příjmu velkých a.s. či bank zaplatí hnusní akcionáři. Ne - my je zaplatíme. To jen darebáci političtí ukazují, jak musíme zdanit těžbu uhlí, abychom pomohli regionu a zejména zatnuli tipec těm hnusným uhlobaronům. Nezatneme. Jen za uhlí dáme o 10 % víc a za elektřinu nejméně o pět.

1 0
možnosti
VF

Nedělám si nároky, že jsem něco objevila, jen mě to štve. Ať tedy politici přiznají, že my jsme plátci a firmy neplátci. Potom nemohou mít logicky, nárok na vratky. Vše se dá spočítat. Odmítnout vratky na telefony, naftu osobních automobilů a další prapodivné náklady...Jedna sazba pro koncového uživatele, od toho je zde statický úřad, aby spočítal, kolik to cca bude. A více jak 10% neberu.

0 0
možnosti
Foto

Každá daň, tedy i DPH je legalizovaný trestný čin loupeže, kterou vždy zaplatí spotřebitel.

0 0
možnosti
Foto

Vlastně se kterou stát oloupí spotřebitele.

0 0
možnosti
AN

Nejsem si jist,  ale neřeší náhodou tento problém jedna sazba DPH ? Žádné vratky, žádné podvody z tohoto titulu ?

2 0
možnosti
VH

Vratka bude vždy. Plyne to z konstrukce DPH. Hlavním důvodem vratky není rozdílná sazba DPH.

0 0
možnosti
VF

Kolego, dobrý večer. To je mi líto, takové kontroly. Asi máte špatná počáteční písmena v názvu firmy, možná i špatná část Prahy. Je k popukání, kolik firem má na autech pražské SPZ, přesto, že jezdí v regionech.

1 0
možnosti
LJ

Víte, ona je kontrola a kontrola a na Praze nezáleží;-)

2 0
možnosti
PS

Male firmy v Praze se kontroluji i 2 x za rok. Velmi často hloubkove kontroly. Kontrola je totiž carka. Je jedno, zda carka za kontrolu akciovky s  biliony, nebo sro s malym obratem. EU  A vratky DPH ? V Praze není problém, ze mesicni platce ceka na DPH i 8 mesicu.

0 0
možnosti
LJ

A obchoduje se zahraničím?

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí