Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Křesťanský Rom nebo zahraniční muslim?

Vážení přátelé, i politici, pokusy o řešení romské otázky tu byly od středověku a nějak se stále míjí snahy o integraci Romů k podobě většinové společnosti. Tak je statisticky jasné, že tudy cesta nevede. A co takhle otočit. Budeme přizpůsobovat většinu k romské menšině. Proč ne? Romská integrace pana Diensbiera je natolik psychopatická, že jiný pokus nemůže už být horší. Pojďme se vydat na cestu. K Romům.

Statisticky se česká společnost, díky úchvatné rodinné politice, vydala na cestu vymírání. Podle vývojových prognóz se bude do roku 2050  podíl ve vyšším a vysokém věku osob blížit až k jedné třetině z celkového počtu obyvatel.  Rostoucí počty obyvatel ve vyšším a vysokém věku tak budou znamenat silné ekonomické zatížení obyvatelstva v produktivním věku a porodnost se zvyšovat nebude. Tedy určitě ne v dnešním duchu, kdy dítě je prostě ekonomická zátěž tak veliká, že mladí lidé rodinu nezaloží. A kam to povede dál? Pomalý zánik naší malé české kotliny, zánik kultury, neobjeví-li se nové národní obrození. Nebo nutnost přijímat imigranty. Nejsem si jistá, zda právě oni ponesou českou kulturu dál, spíše to vypadá, že rozšíří tu svoji. Tak proč nepočítat s Romy? Kdo je Vám bližší? Český „cikán“ nebo muslim?

Ale bez práce na sobě samých, to nepůjde. Pracovat ne na nich, na Romech, ale na nás.  Proč u Romů stále vidíme, že jen nepracují, kradou, žijí z dávek…? A ruku na srdce, kdo by nechtěl žít bez práce, nic nedělat a mít finanční jistoty? A že v tom umí chodit? Umí, ale pokud to naše stávající zákony dovolují, oni ty dávky neberou protizákonně, tak čí je to chyba? A že jen tak leží a nemakají? Možná ano, ale právě oni zvyšují porodnost a do budoucna mohou zajisit křesťansky a česky smýšlející obyvatelstvo.

A byli jste někdy v domově důchodců? Já tam romského seniora neviděla. Jejich přístup k dětem i ke starým, je možné vyzdvihnout. Stejně tak mají řadu dalších vlastností, které by se mohly stát pojítkem mezi námi. Proč jen nutit Romy, přizpůsobte se nám, tak se je snažme pochopit. Začít znalostí jejich historie, kultury i jazyka. Slyšeli jste někdy o jazykové škole romštiny? Třeba by romští prvňáčci měli snažší rozjezd, mít možnost výuky ve svém jazyce.

Pozitivní diskriminace nemůže nikdy narovnat vztahy. Jen více prohloubí opovržení a pocity nenávisti. Již nyní  česká společnost vidí Romy jako lenochy a zloděje na dávkách, tak jak je uvidí, pokud pan Diensbier dovede svůj plán k životu?

A nakonec jen malá poznámka. Pokud někdo nemá rád Romy, nemůže být rasista. Romové nejsou rasa, ale etnikum. Snad i proto  pozitivní diskriminace nepovede vůbec nikam. Jestliže v Americe přinesla nějaké ovoce, tam šlo skutečně o rasy, v naší společnosti se spíše jedná už i o uměle vyvolávané skandály. Proč se nemluví např. o vietnamské komunitě, která maskovanými prodejnami textilu a večerek zaplavila celý stát levnou marihuanou a nejen tou? A jak by se asi zachoval pan Diensbier, potažmo všichni politici, kdyby kromě horních desetitisíc, byli všichni Romové. To by se těch horních desettisíc  muselo hodně otáčet, aby ufinancovali svojí pozitivní diskriminaci.

Anebo se tedy pojďme na to vykašlat a udělejme to jinak. Sestěhujeme standardní českou rodinu do velikého bytu, pořídíme si pět šest dětí, k tomu zajistíme péči o oba prarodiče manželů, přidáme ještě nějakou tetu, strýce či bratrance a žijme z dávek. Myslím, že to by málokterá, v dnešní době typická česká rodina, dala. A pokud někoho tak lákají podmínky romské rodiny, není přece problém v rámci stávající legislativy, se k romské národnosti přihlásit. Tím vzniknou veškerá práva romských spoluobčanů včetně dávek a veškeré pozitivní diskriminace. Budeme skutečně chtít bydlet s tak širokou rodinou, jako je to u Romů?  Tj. nezatěžovat stát starými odloženými lidmi, starat se o houf dětí, žít aktivně ve své komunitě, ale zažívat i pocity opovržení, žebrání o práci s automatickou nálepkou zloděje a špíny, bez toho, aby se to projevilo afektovaným chováním a agresí?

Za socializmu se Romové hlásili k české národnosti, měnili si jména, nebo jim byla přidělena, tak proč se dnes nepřihlásit k Romům. A ruku na srdce, jsme na tom stejně lépe, bílý se může vydávat za cikána, ale cikán za bílého???

 

 

 


Miniaplikace

Autor: Věra Filipová | pátek 13.6.2014 8:30 | karma článku: 23,28 | přečteno: 1142x
  • Další články autora

Věra Filipová

Češi zase hrabou hlavu do písku

Průjezd konvoje Nato vyvolal prý jen slabou nevoli, byť mediálně posílenou, ale nakonec se žádná nevole nekonala. Naopak prý tisíce lidí konvoj vítalo, někdo se šel s dětmi podívat na tanky a vojáky. Takový malý výletík, zpestření všedního dne.... idylka.

31.3.2015 v 22:44 | Karma: 34,96 | Přečteno: 1644x | Diskuse| Ostatní

Věra Filipová

Proč nedělit poslední ročníky ZŠ na studijní třídy a učňovské třídy???

Nedávno jsem se svým synem v osmé třídě řešila větný rozbor. Nestačila jsem zírat. Příslovečné určení prostředku, míry? Co to je? Větný ekvivalent? Přístavek ve větě? Proboha, co vás to tam v tom českém jazyce učí? To jsme snad brali někdy na gymplu!

28.3.2015 v 13:06 | Karma: 30,15 | Přečteno: 1245x | Diskuse| Ostatní

Věra Filipová

Jak jsem získávala tituly

Životní osud mě odvál z města. Jít žít na vesnici je šok. Buď si ten styl zamilujete, nebo utečete zpět. Já jsem zůstala, a tak můžu tento příběh vyprávět dál.

4.12.2014 v 1:20 | Karma: 23,08 | Přečteno: 1019x | Diskuse| Ostatní

Věra Filipová

Kdo smí v Česku dlužit – tak třeba politické strany

Vážení přátelé, tak máme po volbách, ať již dopadly jakkoli, opět na kampaně padly miliony, další dluhy se navýšily.... tak mne napadá otázka : „Všimli jste si ve volebních programech, jak chtějí a jak budou řešit strany své vlastní dluhy?“ A napadá mne i odpověď : „Před vlastním prahem sice bordel mají, ale jak máme uklízet my, ( neelitní, nepolitičtí občané ) to ví přesně!“

13.10.2014 v 5:47 | Karma: 27,53 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ostatní

Věra Filipová

Romové zneužívají dávky, jsme opravdu proto naštvaní?

Všimli jste si, jak se v poslední době změnil postoj většinové společnosti k Romům? Kdy naposledy jste slyšeli, že někoho štve, jak jsou hluční, jak neuklízí v okolí svých domů, jak kradou atd.? Českem se v poslední době nese jen jedna stížnost: nemakají a žijí z našich peněz, jen zneužívají dávky.

29.9.2014 v 12:12 | Karma: 31,73 | Přečteno: 2469x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za dvacet let úspěšného vývoje Českého republiky to nepovažujeme, řekl Klaus

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  13:47

Přímý přenos Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

Skotský premiér Yousaf po roce rezignoval, doplatil na rozchod se zelenými

29. dubna 2024  13:28

Skotský premiér Humza Yousaf v pondělí oznámil rezignaci. Po ukončení koaliční spolupráce jeho...

Jak se chystá převrat. V Německu začal proces s Říšskými občany

29. dubna 2024  7:35,  aktualizováno  13:22

Z členství v teroristické organizaci a z přípravy vlastizrádného aktu se od pondělka před soudem ve...

Vyšetřování Vrbětic končí. Nemůžeme očekávat spolupráci Ruska, řekl Rakušan

29. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  13:21

„Je prokázáno, že oba výbuchy provedli příslušníci ruské zpravodajské služby GRU. Jejich motivem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1169x
otevřít oči, koukat, myslet a nenechat si vyplachovat mozek zejména lží politiků, mediální masáží a lidskou tupostí